augusti 5th, 2011

110805_1

Mmmm, det var inte dumt med nygräddade frallor imorse. Kommer vi absolut att göra fler gånger.

Jag kombinerade recept från Kryddburken och Ica och det blev såhär ungefär:

1/3 paket jäst
2 dl kallt vatten
1 msk olja
½ tsk salt
1 tsk socker
ca 5 dl vetemjöl
Frö att ha ovanpå om man vill

På kvällen: Smula jästen, rör ut den i vattnet. Tillsätt olja, salt och socker, rör om och sist i med vetemjöl. Kör några minuter i maskin eller för hand. Baka ut 8 st bullar (vi delade bara degen och formade till lite, rullade inte), lägg på en plåt med bakplåtspapper, plasta med plastfolie och in i kylen. Har man ingen plåt som får plats i kylen kan man ju bara ta något annat sålänge och flytta över på plåt på morgonen.

På morgonen tar du fram plåten och ställer den ovanpå spisen medan du värmer upp ugnen till 250 grader. Jag tog av plasten och la på en bakduk istället. Pensla med vatten och strö ev på frön. Det var jättegott med vallmofrö. Grädda i 10 min.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on fredag, augusti 5th, 2011 at 10:41 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Kalljästa frallor”

ylvisen Says:

Å det där receptet måste jag testa! Tack för tips! Jag tycker det är så roligt/härligt att se bilderna på Thea när hon bakar, hon tycker verkligen om det!! Känns som det aldrig skulle gå med Felix :)

Tänk nu är det inte långt kvar innan lillebror är ute, va roligt!

kram ylva

"StjärnJayne" Says:

Testade detta och mmm…underbart goa blev de! Härligt att kunna sätta dem så på kvällen och sen ha färska varma frallor på morgonen! Tack för detta tips!

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>