maj 16th, 2011

110516_1

Thea är inte alls sammarbetsvillig hos tandläkaren. Hon kan vara taggad hemma innan och vara överrens att hon ska gapa så tandläkaren kan räkna hennes tänder men sen vill hon ingenting när vi kommer dit. Så nu har hon börjat en liten tandläkarskola så hon ska komma till sin tandsköterska med jämna mellanrum leka och prova sig fram. Jag tänkte att målet var att hon skulle sitta i stolen och gapa men de vill ju gärna att hon ska lära sig _ligga_ ner i stolen och gapa.. Vi får se hur det går.

När vi skulle gå därifrån ville inte Thea det, hon ville bara sitta på golvet och spela på min telefon som hon fick ha medan jag pratade lite med tandsköterskan på slutet. Då sa jag att vi skulle åka och ta blodprov och då blev det fart på henne. Tandsköterskan såg ut som ett frågetecken och jag sa bara ”jag vet, det finns ingen logik”. Finns ju hopp däremot =)

« Föregående Nästa »

This entry was posted on måndag, maj 16th, 2011 at 21:37 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Tandläkarskola”

Maja & Julia Says:

Hahahaha!
:-)
Kram Maja
Nej, logik finns inte, men hoppet ska inte överges!

Anneli Says:

Vi tandläkartränar också:) L är inte heller nåt vidare medgörlig. Hon öppnar munnen och borsta och räkna går bra. Målet är röntgenbilder….men det känns far away.
Trycka på vattnet däremot är en favvo. Sist skulle vi testa att spruta luft och vatten. Då bröt hon ihop.’
Kramar till er och vi hörs!!

"StjärnJayne" Says:

Jag gissar att ni också går borta vid Heleneholm? Underbara som jobbar där! Äldste sonen har lyckats undvika hål i 18 år men nu upptäcktes ett pyttelitet hål i framtanden.

Tandläkarna tyckte att det skulle lagas för säkerhetsskull men sonen var orolig, jag förklarade och de blev oehört pedagogiska! Förklarade och han fick se och känna och under den pyttekorta stund som borrningen pågick frågade tandläkaren med jämna mellanrum; Klarar du dig utan bedövning…

Underbara..en stolt son traskade ut… Han hade klarat det!

Jag håller tummen för att ni når ert mål!!!! Kram
Vem sa att barn var logiska…??? :)

Cissi Says:

Vilken gullunge!
Emilia kan också bli glad åt att vi ska till sjukhuset och förut blev hon besviken när hon inte skulle få sova över… Nu när vi är klara med IV behandlingen blir det bara infektionsavdelningen när vi sover över och det är ju mindre roligt.

acovea.se Says:

acovea.se…

Thea och gänget » Blog Archive » Tandläkarskola…

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>