maj 31st, 2011

110531_1

Snabba väderändringar nu, i söndags raggsockor (värmen har inte gått igång så det har varit lite kyligt även inne) och igår kortärmat och grillning på kvällen. Jag kikade på termometern innan jag klädde på Thea idag, 12 grader tyckte jag det stod så vi hoppade över korta byxor även om det såg ut som det skulle bli en fin dag. Men det hade nog stått 18 för oj va skönt det var ute. När jag kom hem och hade lämnat henne stod iallafall termometern på 20. Men hon överlever nog med strumpbyxor annars får hon ju ta av dom.

Thea tycker om att spela fotboll. Hon hänger med barnen i samma storlek bra med att jaga bollen men inte när hon ska sparka den framför sig. Men hon är rätt nöjd med att jaga, oftast stannar hon t o m upp lite om hon kommer först till bollen och kikar runt sig om det inte är någon som ska fightas med henne om den =)

På tal om ”barn i samma storlek” så kommer Thea att gå ett extra år på dagis så att hon följer de som är födda -06 till hösten istället för de som är lika gamla som ska börja förskoleklass. Hon har ju missat så mycket och hänger med de yngre barnen bättre. Det kommer att blir en 5-årsgrupp för 06:orna och det ska vara en utepedagogisk grupp. Inte riktigt ”i ur och skur”, för de har lika fina lokaler att vara i som alla andra barn om det skulle vara snöstorm, men en utegrupp.

Jag tycker det är jättepositivt när det gäller infektioner för barn i utegrupper brukar vara mindre sjuka än genomsnittet. Men jag vet för lite om pedagogiken för att jubla över det i övrigt. Men naturen och andra platser utomhus kan säkert vara lika lärorika som det material som de har att tillgå inne. Thea har ju sin resurs också om de behöver göra något annat än övriga gruppen för att få till hennes språkutvecklingsjobbstunder. Det kommer att vara ett barn till med resurs också. Och av fem vuxna är två killar, tummen upp för det.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on tisdag, maj 31st, 2011 at 13:42 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>