maj 4th, 2011

110501_1

Vi putsade upp och smorde till Julias gamla cykel i helgen. Thea har inte lärt sig så bra, eller varit speciellt intresserad av, att cykla på trehjuling eller Julias gamla ännu mindre ”leksaksaffärscykel” med stödhjul. Men tänkte att det kanske är lättare på en riktig. Men jag tror vi får konstatera att Thea inte är speciellt intresserad av cykling, för denna var inte heller rolig.

Något som däremot har tagit fart är hennes tal och kommunikation. Det kommer en massa talade ord, mer eller mindre tydliga är de men en bra början. Nu har hennes älskade resurs slutat och Thea har pratat en del (extremmycket för att vara Thea alltså) om det hemma. Att hon fick paket och att K var ledsen. Hon pratar om henne varje dag *snyft*. Men nu ska vi se framåt. Nu har den nya resursen lite semester och sen ska hon gå teckenkurs och det kommer också att bli bra.

Men iallafall, det där med intresse. Det är väl det som ska till. Thea kommunicerar väl så mycket som hon känner att hon har behov av. Hade hon inte känt behov av att springa och klättra så hade hon inte varit så bra på det som hon är. Sen är det ju såklart viktigt att locka till utveckling, något som kommit lite i andra hand när det gäller kommunikation nu när hon varit sjuk. Men man kan inte ta alla ”strider”, cykla får hon väl börja med när hon är 10 om det är det hon vill. Eller inte alls.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, maj 4th, 2011 at 11:45 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Cykel”

Jessica Says:

Dom gör verkligen det dom har intresse av. Ebba gillar ju sin 3-hjuling men hos mormor har hon en vanlig med stödhjul men den är lite otäck tycker hon. Jag försökte få henne testa balanscykel(såndär utan trampor) men det var inte alls kul.

Roligt med talet,tycker det kommer mer o mer ord här med och det känns viktigare än att cykla:)

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>