april 7th, 2011

Nu ska jag strax iväg på en fosterhjärtundersökning. En extra koll av bebisens hjärta med ultraljud som utförs av en läkare. Blir en massa extrakollar eftersom jag har diabetes. Känner mig inte jätteorolig, hjärtat såg bra ut i det stora hela på den vanliga ultraljudsundersökningen, så skulle de hitta något fel nu så hoppas jag att det går att laga. Men lite nervös är jag allt, det handlar ju inte bara att ”träffa bebisen” som man kanske brukar säga när man går på ultraljud.

När jag var gravid med Thea var det på ett ultraljud de hittade lite smått och gott som kunde bero på en kromosomavvikelse. Fick komma tillbaka så en läkare gjorde ultraljud men han tyckte inte vi behövde oroa oss. Men sen hade han konsulterat sina kollegor och tyckte ändå ett fostervattenprov hade varit bra. Så blev det och två dagar senare fick vi veta att det fanns en extra kromosom 21.

Samma dag fick Thea sitt namn, nu kändes det som vi kände henne lite mer. Vi var jätteledsna men jag kommer ihåg att när Adrian berättade för sin mamma i telefon att hon skulle heta Thea så sa han ”med H så det blir lite internationellt” och då sa jag i bakgrunden ”så hon kan bli utbytesstudent” också skrattade vi mellan tårarna. Lite rått kan man ju tycka men man har väl sina sätt att klara en jobbig situation. Fyra veckor senare föddes hon och vi hade kommit över den värsta krisen och kunde glädja oss åt vår Thea.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on torsdag, april 7th, 2011 at 12:43 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Lilla hjärtat”

"StjärnJayne" Says:

Lilla lilla Thea som är så stor nu!!! Jag minns när Julia kom och berättade för oss på fritte.
Jag var med om ngt liknande när jag väntade yngstingen. Jag hade en enorm mage och alla pratade om mina mage, det fanns inga mått hos barnsköterskan för magen var sååå stor. När det var två veckor kvar av garviditeten så blev jag kallad på ultraljud för magen kunde beor på för mycket vatten som i sin tur kunde bero på down syndrom.
Mna gick igenom honom helt och hållet… och kom fram till att anledningen till allt vatten var att jag haft ett tidigt missfall, tvillingar vill säga.
Men att ligga där och inte veta något… så pass nära födseln.
Jag ger en en stor kram för ni är underbara föräldrar!!!!

Erika Says:

Ha ha, vad underbart! Vilken härlig historia om telefonsamtalet till farmor.

Helena Says:

Härligt att läsa om ”utbytesstudenten” och när ni fick lilla Thea :-)

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>