Farmor Kicki bjöd på en supergod fruktpaj som jag har varit sugen på sen dess. Receptet kommer från Madeleines syster Camilla. Man kan ta de bär och frukter man vill eller har hemma.
Fruktpaj
Pajdeg:
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
Blanda. Tryck ut i form. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
Vispa hårt:
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl grädde
Tillsätt:
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Bred ut i pajskalet. Garnera med frukt (vindruvor, blåbär, nektarin, jordgubbar mm)
Värm 2 dl aprikosmarmelad med två msk vatten. Sila bort skalet och häll över kakan. In i kylen. Klart.
Vi hade grekisk yoghurt hemma och det gick bra att byta creme fraiche mot det. Istället för 2 dl aprikosmarmelad tog jag 1 dl sylt ur klämflaska, 1 dl vatten samt gelatin. Blev jättebra.