juni 13th, 2010

100613_4

Här kommer en till favorit från min mammas smarriga recept =)

Mammas äppelkaka

2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
några äpplen
kanel
50 g smör (funkar med 0,5 dl flytande margarin också)
ca 0,5 dl pärlsocker

Vispa ägg och socker och tillsätt vetemjöl. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och lägg på äpplen i skivor eller klyftor. Ta på kanel. Hyvla över smör och strö över pärlsocker. In i ugnen 175 grader 30-40 min. Vaniljsås. Done.

100613_2

Vi åt tonfisksallad men vad hjälper det när man blir sugen på kaka sen, och tänker att Thea gärna vill baka…

100613_3

100613_1

En liten promenad vid havet innan idag, roligt att gå runt och titta på husen i de fashionabla områdena vid havet.

Just nu spelar Kiss i Malmö, hörs tom här inomhus! I trädgården hör man ännu mer. Hade varit kul att vara där, säkert superstämning.

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on söndag, juni 13th, 2010 at 20:29 and is filed under Mat & bak. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Mammas äppelkaka”

Marika Says:

Jag brukar göra den pajen med rabarber också väldigt gott!

Maria Says:

MUMS! Den måste jag prova!
Man blir jämt sugen eller hungrig när man tittar in på er blogg;)

Kram Maria

Malin Says:

Ja det är nästan godare! Vi flyttade våra rabarber förra året så det har inte blivit så mycket i år tyvärr.

Malin Says:

Ja den får du prova, väldigt enkel att göra. Kram!

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>