Det blev en del småkakor bakade för några veckor sen, Adrian fyllde ju år och han gillar småkakor bäst. Förutom de på bilden blev det chocolate chip cookies och kokoskakor. Vinnaren, de som tog slut först, var chokladbröden. Ja de var himla goda så här kommer receptet som är från ”Bergs konditori på Marstrand” av Monika Ahlberg. Det är säkert samma recept som står i alla kokböcker, vi var nog bara extra sugna denna gången.
Chokladbröd
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
pärlsocker
Blanda alla ingredienser utom pärlsockret. Rulla degen till bakplåtslånga stänger, lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Platta till dom lite med fingrarna eller kavel. Strö på pärlsocker och platta lite till så pärlsockret fastnar. Grädda mitt i ugnen ca 12 min 175 grader. Skär kakorna på snedden medan de är varma.