maj 15th, 2010

högt

Vi behöver ett nytt staket, vårt gamla är dåligt och för lågt för Thea. Såhär tänkte vi att det ska det se ut runt trädgården, ett plank som är 1,60 m.

lågt

På framsidan blir det ett lägre staket, en meter kanske. Men vi kommer att börja med trädgårdsdelen (det är ingen billig historia med ett rejält plank).

hus

Vi ska få bostadsanpassningsbidrag från kommunen och man får vad det kostar att sätta upp ett nätstaket, men det passar inte precis till vårt hus så det får bli ett i trä. Men bidraget är ju en bra hjälp, täcker drygt 25% av kostnaden (för trädgårdsdelen, det är den biten vi får bidrag för). Här på framsidan har vi inget staket alls nu, det var inte lönt att sätta tillbaka efter dräneringen. Uppfarten är nästan färdig och har tjusigt marktegel nu. Det blev inte lika fint som det som stenläggaren la inne i trädgården men det blev helt ok.

grind

Inspirationsbild för grinden/porten. Jag ville först ha ett helt vitt staket och mest pga att få en helt vit grind, det är så fint. Men så satte jag lite färg på stolparna i photoshop och det är ju faktiskt bra med grönt där också. Det är gröna snickerier på huset så det blir fint. Vi väntar på att få svar på bygglovet. Vi har hittat en snickare som ska göra det, man ser så många plank som har blivit sneda och vinda med åren så vi hoppas vi kan få det ordentligt gjort. På framsidan ska vi ev göra det själv.

Här händer det inte mycket idag, regnet öser ner och vi har latat oss i soffan nästan hela dagen.

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on lördag, maj 15th, 2010 at 16:34 and is filed under Hus & hem. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Staket”

Anette Says:

Oh vilket fint hus!!! Villa Villerkulla känsla! :-)

"StjärnJayne" Says:

Staketet ser jättefint ut!!! Staket är svårt och dyrt.. vi har just nu hönsnät… fast rejäla gamla stoplar…funderingar finns på annat staket..så småningom.
Ha det gott.

Malin Says:

Har inte tänkt på att ni har nät, blir ju rätt osynligt när man har buskar också. Bra med rejäla stolpar, då blir det ju lite billigare. När är det en fördel att ha hörntomt egentligen? Inte vid staketuppsättning eller snöskottning iallafall. Fast det känns lite som man har fler grannar då kanske och det är ju trevligt :)

Malin Says:

Jo vi tycker också om det. Det var första huset vi tittade på och det var kärlek vid första ögonkastet :)

shopping Says:

shopping…

Thea och gänget » Blog Archive » Staket…

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>