maj 5th, 2010

Behandling i Lund nu i några dagar med Metotrexate högdos. Vi har kunnat vara på lekterapin nästan hela dagen för allt har klaffat så bra. Ibland kan det bli en del väntetid. Bra att vi hade tur just idag eftersom Julia följde med. Det hände ovanligt mycket skoj saker också, så vi har haft en toppendag.

100505_1 100505_2

Det kom en sjörövare till lekterapin, det var skattjakt, gå på planka och annat kul. Thea gick verkligen in för fäktningen,  som vi skrattade allihop :)

100505_9

Sjörövaren heter egentligen Ann och är ansvarig för barnkulturen på sjukhuset. Vare sig hon har röd näsa, krok till arm eller vanliga kläder så syns det att hon älskar det hon gör, hon är så himla duktig och fixar så mycket skoj. Överhuvudtaget så känns det som att få en stor och varm kram att komma till lekterapin, de är så snälla allihop.

100505_3

Sjörövarthea =)

100505_6

Det lektes restaurang och här betalar Thea för maten.

100505_8

Efter lunch var det musikteater i gympasalen med Lilla Anna! Helt perfekt för Thea, en jättesöt föreställning.

100505_7

Sen mer lek.

100505_4

Julia ritar på drejskiva.

100505_5

Thea spikar.

Thea är ju superpigg så det har inte varit det lättaste att jaga efter henne med droppställningen…när de stängde på lekterapin klockan fyra var jag helt slut. Men det var Julia och Thea också så då beror det ju inte på att jag börjar bli gammal och skröplig och sitter framför datorn för mycket i vanliga fall, haha.

Förra gången Thea fick högdos så ökade de dosen från 3 till 5 g/m3. Men hon blev ju dålig efter den och fick ha två veckors uppehåll på sina cytostatikatabletter och var inlagd osv. Så nu har de minskat till 3 g igen. Så min oroskurva gick nog uppåt en smula nu igen, kändes bra att hon kunde få den normala dosen förra gången. Är så rädd att det sitter nån elak liten cancercell kvar så att hon blir sjuk igen när behandlingen är slut. Då är prognosen mycket sämre. Men om hon är känslig för cytostatikan så får vi hoppas att de dumma leukemicellerna är det också!

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, maj 5th, 2010 at 21:30 and is filed under Leukemi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Rolig dag i Lund”

Anna Says:

En megakram till Fina Thea och hennes familj! Klart det biter på otäckingarna!
Kram Anna

Sandra Says:

Vilken skojig dag ni har haft! Många kramar till er.
Kram / Sandra

Kerstin B Says:

Så härligt att det finns glädje å skoj även i jobbiga situationer. Jag förstår att vissa dagar går fort när det är så mycket galna upptåg på gång. Hoppas att lite viljetankar att Thea skall bli bra oxå biter på de små elaka.

Kramar om er alla!

Kerstin

Maja & Julia Says:

Massa massa kramara i mängder!!!
Alla elaka cancerceller håll er BORTA!
Maja & Julia

Anna Says:

Härliga lekbilder!

När du säger normala doser, är det för vanliga barn eller DS-barn då? Har för mig att jag läst att DS-barn är speciella även på den fronten, får ni info om sånt? Hursom, såklart vi tror att Theas doser biter!

KRAM!

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>