maj 2nd, 2010

100502_1

100429_8

Mjuka frallor

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
11-13 dl vetemjöl

Ovanpå: Ägg och vallmofrö

Smält smöret, blanda i mjölk och låt bli fingervarmt. Smula jästen och rör ut  i lite av degspadet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig deg. Jäs under bakduk i 30 min. Rulla bullar och lägg på bakplåtspapper, jag brukar göra 16 stycken. Man kan lägga dom på en plåt, gör inget att det blir lite tätt. Jäs 30 min till under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. När de jäst färdigt pensla med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö. Grädda tills de fått fin färg, ca 8 min.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on söndag, maj 2nd, 2010 at 19:40 and is filed under Mat & bak. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Mjuka frallor igen”

StjärnJayne Says:

MMMM..ser jättegoa ut.

Skulle inte bli förvånad om Thea blir bagare en dag!!!!

Mamma till 10 Says:

Va duktig hon är tjejen !!!

Anna Says:

Jag bakade dom här i går kväll, tack för receptet! Dom blev verkligen supergoda. Jag tog 6 dl Manitoba Cream och 4 dl vanligt vetemjöl, och dom blev stooooora!
Kram!
/Anna

Malin Says:

Har läst om det mjölet, måste också prova det nån gång. Kram!

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>