april 8th, 2010

100408_3

Vi bakade kanelbullar idag, Thea smular jästen. Är det någon som kan tecken för jäst? Havregryn hittar jag inte heller, är det någon som vet eller har tips på hur ni brukar teckna?

100408_4

Thea ”målar”. Jag bakar alltid med riktigt smör men som fyllning är det så smidigt med flytande margarin.

Julia har varit på ”Utmaningarnas hus” idag med andra som har syskon med cancer. Hon har varit där på kalas tidigare och tycker det är jättekul. Jag fick inte ta nån bild på henne, det var pinsamt.

100408_1

Jag har kikat på två websidor om städning eller rättare sagt hur man kan får ordning på mycket i sitt liv, FlyLady och svenska Skrubba. Rätt rörigt att sätta sig in i allt men det jag tänkte köra efter är veckans område och köra lite extra där, något varje dag. Nu är veckans område köket och dagens uppgift var kylen och ev andra köksmaskiner. Igår skulle man städa med tandborste kring kran mm men där var det redan rent så jag tog ugnen istället. Får se hur länge det är roligt. Ett bra sätt att få ändan ur vagnen iallafall, jag är nog inte ensam om att ha bra ursäkter till att ta ugnen en annan vecka/månad/år :)

Någon som också provat?

100408_2
Thea och Adrian har varit på dagis och lekt, här spelar de basket.

Jag har vårfixat lite på bloggen så den fick lite blommor och fint. Fast funktionerna känns inte lika bra på detta temat så jag får se om det blir kvar. Lite snyggt med en sån stor bild överst men kan ju bli irriterande om man vill bläddra runt lite (som jag själv ofta gör och tittar på gamla bilder) så kommer man till den bilden hela tiden och får skrolla ner.

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on torsdag, april 8th, 2010 at 19:57 and is filed under Hus & hem, Mat & bak, Tecken & träning. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Städning”

Anna Says:

Nä det där har jag inte provat, ska kolla in dom sajterna! Jag har läst böckerna Städa och Stöka, så köpte jag nåt nytt på städtemat på bokrean, minns inte ens vad det var :)
GTD som jag såg fanns på Skrubba däremot försöker jag köra i jobbet men det är oerhört trögt… kanske kan få inspiration där, hoppas!
/Anna

Emily Says:

Thea! Vilken liten prinsessa!
Jag brukar bara teckna bokstaven när jag inte vet, som ett j för jäst.
Men lillen kommer väl på mig snart, när han fattar att det är väldigt många ord som heter samma sak ;)

http://myperfectbabyjulian.blogspot.com/

ylvisen Says:

Va bra för julia att kunna delta i en sån aktivitet, finns ju så himla mycket syskon till barn med handikapp/funktionshinder/sjukdomar som behöver ventilera eller bara behöva vara med andra som har det likadant.

Kika på http://www.spreadthesign.se Det verkar dom som om de stavar ordena där, kanske inte finns något direkt tecken för det, kan tänka mig annars att havregryn tecknas som mjöl eller flingor + att man så klart säger ordet.

KRAM

Anneli Says:

Så fint du gjort på bloggen!!
Ja och som du skrev hos mig så måste vi höras av.

Kramar till alla och varsin bamse till Thea och Julia.
Anneli

Malin Says:

Anna: Jag ska också läsa mer om det och kika på GTD också. För en gång skull har jag inte bara suttit och läst en massa och planerat hur jag ska göra SEN, utan bara läst lite och sen satt igång =)

Ylva: Vilken bra sida, tack! Hm bokstavering, det gillar jag inte…svårt för Thea att lära sig och svårt att tyda. Får nog hitta på något istället.

Anneli: Tack! Jo vi hörs, kramar till er också!

Malin Says:

Hej Emily! Din kommentar hade hamnat bland spamen, tur jag kollade där. Var nog för att det var en länk i mailet, lite störigt att det blir så. Jo första bokstaven är ju en klassiker att ta till =) Nu ska jag kika in på din sida. Kram Malin

Ska jag nån gång lyckas få ordning i kaoset? « I Annas huvud Says:

[...] håller på att driva sambo-E till vansinne och jag vill ju egentligen ha det fint… Och så bloggade Malin för ett tag sen om Flylady och Skrubba. Jag blev nyfiken, Malin är ju en klok kvinna så [...]

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>