februari 10th, 2010

100210_1

Thea har fått behandling idag med cytostatika och spruta i benet. Hon var jätteduktig. Lite ledsen när de satte nål i Port-a-Cath:en men sen var hon nästan helt avslappnad när hon fick sprutan i benet. Först sprutar de in lite bedövningsmedel och sen sitter nålen kvar i låret när de byter till medicinen. Så det ser lite läskigt ut så jag är så impad att hon klarar det så bra. Hon får embla-plåster (bedövning) innan också, de sätter vi på hemma, både på benet och på PAC:en.

Nu blir det kortison ett tag också. Det är lite jobbigt för det smakar så illa så det går inte att blanda i mat eller dryck. Vi får lösa upp tabletterna i vatten och tvinga in det i munnen :( Tre gånger om dan.

100210_2

Lekspruta på rummet sen, både till sig själv och apan.

100210_3

Ica Malmborgs har gett barnonkologen en massa mjukisdjur från deras Childhoodkampanj. Thea brukar inte vara så intresserad av klistermärken eller annat som finns i ”sticklådan” men ett sånt djur blev hon jätteglad för. Tack Ica!

100210_4

Idag var där en fotograf från Barncancerfonden. Hon skulle ta lite allmänna foton till hemsidan mm. De fick gärna ta bilder. Thea var lite blyg först men sen glömde hon att fotografen var där så det blev nog en och annan fin bild. Själv var jag nöjd över att det blev den nya fina tröjan i morse och att hon inte spillde när hon åt lunch :)

100210_5

Man ska stanna på avdelningen i tre timmar efter hon fått sprutan men efter 2 timmar och en kvart skulle det komma en clown nere på ljusgården så vi fick dispens att gå ner där en stund. Thea hade jätteroligt.

100210_6

Det var några tjejer som hade som projektarbete i skolan att ordna en lekdag (har jag för mig de kallade den) på sjukhuset. De hade pyssel, fika och en massa roligt för barnen. Jättefint hade de gjort. Clownen fick bra betyg från Thea så hoppas de fick bra betyg i skolan också.

Hoppas ni också haft en mysig dag!

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, februari 10th, 2010 at 20:37 and is filed under Bild, Leukemi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Lund”

Lasse Says:

Hej på er!
Otroligt vad duktig hon är lilla Thea. Jag följer er på bloggen hela tiden och det är spännande att få en inblick hur allt går till.
Fotografen känner jag inte igen men varför skulle jag känna igen alla fotografer? Jag ser dock att Thea har gjort sig till för den finaste ”posen”. Härligt!

Med tankar på er,

Lasse

p.s Har Adrian klippt sig ännu?

Anna Says:

Hej!
Vad kul, jag visste att det skulle fotas lite men inte att det var just i Lund! Hoppas det blir några bra bilder och att ni får kopior isåfall såklart. KRAM!

Ellen Says:

Vilket härligt projektarbte:)
Själv driver jag ju, min lilla blogg!

Ellen

ylvisen Says:

Härliga bilder, igen! Va duktig hon är!

kram

Tess Says:

åhh söta älskade, så fin hon är på nedersta fotot.
och vilken fin ny tröja. :)

Sandra Says:

Så söt hon är på alla bilderna!!
En liten tuff tjej med tuffa kläder…..kram på dig Thea!

Kerstin B Says:

Vilka kämpar ni är! Sötaste tjejen Thea får stora kramar från Clara å mamma Kerstin

Malin Says:

Haha, nä han har inte klippt sig. Om ett par månader kan han nog ha hästsvans =)

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>