februari 17th, 2010

Alltså den huslighet så råder här hemma finns det visst ingen gräns på (om man jämför med normalvärdet då alltså) :) Nästa gång nån fyller år så blir det nog hembakad tårtbotten, Julia brukar säga att riktiga mammor bakar sin egen tårtbotten. Och det har jag aldrig gjort.

Idag har vi gjort egen gnocchi, dom där små potatispastaklumparna som är så goda.

100217_1

Pressad kokt potatis, mjöl och ägg består degen av.

100217_2

Sen ska man visst göra små ovaler som man räfflar lite med en gaffel men jag fick in en snabb teknik när jag rullade degbiten i handen med gaffeln så jag körde så istället.

100217_3

Smakar ju samma och jag tyckte många av dom blev rätt fina. Något för stora kanske men de blev mindre på slutet. Vi ska äta dom till kvällsmat imorgon men vi kokade några och de var goda. Är rätt dyrt att köpa god gnocchi (finns nån lite billigare sort i vår närmsta affär som jag inte tycker är så god) så jag tyckte nog att det var värt ”besväret” att göra egna. Också fick ju Thea baka idag också.

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, februari 17th, 2010 at 23:15 and is filed under Mat & bak. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

18 Responses to “Gnocchi”

Jessica Says:

Ja vad ni bakar,fina blev dom:-)

Jag skulle göra egna tårtbottnar en gång men efter två misslyckanden i rad och stressen började komma krypandes så har jag inte försökt nån mer gång men det ska jag kanske försöka mig på nästa gång igen,det blir ju så mycket godare.

Har ni sett Leila Lindholms bakbok,det är min bibel i bakböcker,superbra. Massa gott i,från kakor till bröd.
Kram!

Emma Says:

Än en gång måste jag säga att dina bilder är underbara! Ja barnen med såklart ;-)

Vad har du för kamera/objektiv? grym fotograf är du iaf!

Anneli Says:

En sån massa smarrigt ni gör!! Önskar jag haft lite mer tid till det. Tycker ju också att det är roligt och gott med hemlagat. Så kul Thea har!!
Instämmer med Jessica att Leila gör en massa smaskens. Har ju sett en del godsaker på TV.

Kramar till ER!!

Malin Says:

Usch va stressigt, och det ska ju oftast komma folk när man gör en tårta = extra stressigt. Jag tycker det låter helt omöjligt att skära bottnen fint. Kram!

Malin Says:

Tack, va snäll du är =) Jag har en Canon Eos 400D som jag haft i några år men i höstas köpte jag ett nytt objektiv som var jättebra. Ett fast Sigma 24mm 1,8 som jag köpte begagnat på fotosidan.se. Jättebra att inte behöva använda blixit så ofta inomhus. Det blir såklart bäst bilder när det är ljust ändå men de kan bli helt ok som här på kvällen också. Kram Malin

Malin Says:

Ska kolla efter den boken på bokrean, den har väl funnits ett tag, på tiden att den kommer till bokrean tycker jag =) Tack till er båda för tipset! Kram!

Carina Says:

Tänk om jag hade samma energi som du har när det gäller bakning. Men det är bara till att konstatera att jag inte har det och att mina barns farmor bakar jättegoda bullar. :-)

De där potatisgrejerna skulle jag vilja ha recept på. Utförligt sådant om du har tid att skriva ner det till mig.

Ha det så bra
Kram

Malin Says:

Jag gjorde efter detta receptet: http://www.recept.nu/1.15431/okand/huvudratter/pasta_nudlar/gnocchi
Men jag har läst någon annanstans att man ska koka potatisen med skalet på för att smaken och stärkelsen ska bli kvar så det gjorde jag. Jag fick ta mer mjöl än vad det står i receptet och jag gjorde bara halv sats, blev jättemycket ändå. Det bästa är nog att äta dom samma dag man gör dom, mina hade fastnat lite i varann och i smörgåspappret jag la mellan dom. Så det blev lite meckigt idag när vi skulle äta dom. Ska hålla utkik på din sida om det dyker upp några gnocchi =) Kram!

Emma Says:

Då har vi samma kamera :) Jag tittade efter ett sådant objektiv nu, men de verkar va rätt svåra att få tag på?

Malin Says:

Ja det är nog inte varje dag det är ett sådant begagnat till salu. Men fundera först på vilken zoom du oftast tar bilder, det kanske passar dig bättre med ett annat fast objektiv? Tex 50mm 1,8 är billiga http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=232095. Tycker man zoomen i det objektiv som följde med kameran är bra så är detta nog ett bra objektiv http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=300525. Jag önskar mig ett sådant så att man kan ta på lite längre håll på sommaren när man är ute. Slippa ha zoomen i benen så att säga =) Bländare 2,8 på det, men jag tror det kan göra stor skillnad jämfört med det som följde med. Fråga gärna mer så svarar jag så gott jag kan, tycker det är jättekul med foto.

Carina Says:

Tack för länken. Nu vill det till att jag provar detta och lägger ut en bild. Men i och med att vi äntligen börjat prova andra recept nu, så börjar man ju få vanan inne.

Trevlig helg.

Emma Says:

Jag har inte så bra koll på det där med objektiv egentligen…har också sigmas…jag ogillar oftast blixt, det blir så platt och trist och onaturligt. Sen älskar jag det korta skärpedjupet som du har på dina bilder!

Marcos Says:

hejsan! jag betalade bara avgfetin online (alltse5 ingen efterkostnad) och har ff6r mig att den e4r runt 500+ de4r. skitbra leverans man fick den snyggt inpackad med galge ockse5!

Bakri Says:

Everything posted made a bunch of sense. However, think about this, susppoe you were to create a killer headline? I am not suggesting your content isn’t good, but susppoe you added a headline that makes people want more? I mean Contact | Green DIY Energy Connection is a little vanilla. You might glance at Yahoo’s home page and note how they create article headlines to grab viewers to click. You might add a related video or a picture or two to get readers excited about everything’ve written. Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.

generic cialis Says:

That’s a brilliant answer to an interesting question

Hatip Says:

This is for Carolyn in Virginia. We found 5 of those bicci bling chairs in the silevr grey color (called mink) with the diamond rhinestones in the back. Two in tj Marx in fla and 3 in ct. We need at least ONE more to complete set. if you want to sell the one or if anyone has seen one anywhere please buy it or them and we will gladly pay you and pick up or pay for shipping. We checked most Marshall’s on the drive to fl from ct but to no avail. PLEASE please help!!! Thank you!!! Patdkelly @cox.net

myblog Says:

The data is really important

my blog Says:

Hello there, great website you possess there

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>