februari 6th, 2010

telefon

Thea brukar säga HALLÅ när hon vill visa något eller vill något överhuvudtaget. Idag såg jag att hon tecknade ”telefon” samtidigt som hon sa hallå till Julia. Hennes eget tecken för hallå, såg roligt ut.

ljus2

Ett tecken som vi använt länge är tecknet för ”ljus” till ”juice”. Det var när vi var på semester förförra sommaren, Thea fick mest vatten hemma så vi hade aldrig pratat om juice men på semestern fick hon smak för det och ville ha det ofta. Hon tecknade ”ljus” när hon ville ha det och vi tänkte att det kanske är ett tecken för juice som Tess på dagis lärt sig så vi använde det också. När vi kom hem frågade vi Tess men nej de hade inte haft så mycket juice på dagis heller, så hon hade aldrig tecknat det. Orden låter bara lika :) Men vi körde vidare på ”ljus”, något enstaka eget tecken kan ju inte skada.

barn

Jag brukade teckna ”elefant” för Babar innan men det tyckte inte Thea var bra så nu är Babars tecken ”barn”.

Har era barn några egna tecken eller namn på något?

« Föregående Nästa »

This entry was posted on lördag, februari 6th, 2010 at 15:47 and is filed under Tecken & träning, Thea. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Egna tecken”

Claes Says:

Samuel fick mycket kräm på kinderna när han var mindre, så hans tecken för kräm blev att stryka med handen på kinden. Kräm som kräm, han använde sedan samma tecken för kräm man äter.

Malin Says:

Åh så sött!

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>