januari 1st, 2010

Idag är det 6 månader sen vi fick reda på att Thea har leukemi. En femtedel av behandlingen klar. Två år kvar. Blir inte lika intensivt i slutet men 2 år känns himla länge. Vilken vändning livet har tagit. För 15% av barnen tar inte behandlingen slut där utan de får återfall. Så även om allt går bra är det några år tills vi kan pusta ut helt. Men jag känner mig tacksam att det gått bra såhär långt, även om det varit en berg och dalbana, och det SKA gå bra i fortsättningen också.

100101_1

Vi hade trevligt på nyår och maten blev riktigt god. Vi hade chili- och vitlöksräkor till förrätt, sen Boeuf Bourguignon och till efterrätt Kubansk chokladmousse (Leilas recept). Räkorna skulle egentligen in i ugnen men de var så goda som de var så jag hoppade över det. Jag blandade räkor med Sambal, vitlök, olja och lite salladslök. Lät stå i en timme sen la jag räkorna på några blandade babysalladsblad och rev lite parmesan över. Vitlöksbröd till. Supergott, kommer jag att göra fler gånger. Receptet jag blev inspirerad av. Chokladmoussen hade lite mastig chokladsmak så jag försökte lätta upp den med en klick grädde och lite passionsfrukt. Hade varit gott med ännu mer frukt till. Boeuf Bourguignon gör jag efter recept i Bonniers kokbok och jag brukar göra det på rostbiff.

Fast idag pekade viktkurvan uppåt på Wii fit… Har faktiskt gått ner en liten gnutta varje dag hittills annars!

100101_2

Thea och farfar busar med Julia. Thea fick på sig pyjamas i vanlig tid och sen kämpade hon på till tjugo över elva då hon ville gå och lägga sig. Roligt att hon var pigg så länge även om hon missade tolvslaget.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on fredag, januari 1st, 2010 at 20:25 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “En femtedel, check”

Samuel Says:

Gott nytt år! Vi fortsätter hålla tummarna (och knäppa händerna) för Thea och hela hennes familj. Kramar från fam Asteberg.

Sandra Says:

Vad fantasifull du verkar med maten, Malin!
Allting låter ju supergott.

Heja Thea, du är en riktig kämpe och en liten goding förstås. Vi fortsätter att hålla tummarna för dig och din familj.

Kramar

Malin Says:

Hej hela familjen! Nu är vi tillbaka i Skåne efter två veckor på vift. Så klart tänker vi massor på er och hoppas, hoppas att behandlingen fortsätter gå bra. Vad skönt att rota-viruset har försvunnit. Kram på er alla.
/Malin

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>