januari 25th, 2010

Idag har Thea varit ute för första gången sen vi kom hem från sjukhuset förra lördagen. Eller ute och ute, vi gick till bilen men det var till stallet vi åkte och det känns som det är lite halvute iallafall.

100125_2

Stallets minsta häst fick en morot. Idag skulle de vara ute och åka pulka efter hästarna (en rider och en åker), det hade vi glömt så Julia hade bara detta på sig, hon har långkalsonger och tre lager tröjor men ändå för lite såklart. Hon tog min jacka men fy va hon frös efteråt stackaren. De flesta andra hade också glömt varma kläder så hade man tänkt till så hade man kanske kunnat be dom ta det nästa vecka istället. Men det är lätt att vara efterklok.

100125_1

Bonnie Bee heter denna keliga hästen.

100125_3

Fröken enformig ville ha pizza idag också, både till lunch och kvällsmat. Jag gjorde en stor laddning köttfärssås idag när hon sov och tomatsåsen tog slut så på den hon åt ikväll var det köttfärssås och ost. Lika poppis.

På måndagar är det provtagning och idag kom hemsjuksköterskan förbi och gjorde det, skönt att slippa åka till sjukhuset med alla hotfulla baciller. På tisdagar får jag ett mail av sjuksköterskan på dagvården där det står hur många Puri-netholtabletter hon ska ta per dag den kommande veckan (en halv per dag har det varit denna veckan) och hur många Metotrexattabletter hon ska ta imorgon (3 st var det förra tisdagen). Dosen är beroende på hur hennes värden ser ut och värdena står också med i mailet. Supersmidigt. Det är så behandlingen till stor del kommer att se ut de sista 1,5 åren. På onsdag är det behandling i Lund med spruta i benet och tre timmars chockberedskap efteråt.

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on måndag, januari 25th, 2010 at 23:09 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Åtta dagar inne”

ylvisen Says:

Va mysigt att få åka till stallet!

Hur får ni i henne tabletterna? Går det bra?

kram ylva

Malin Says:

Det är lite trix med det men det går ändå rätt bra. Den hon får varje dag är liten så den gömmer vi i maten. Men hon får inte få i sig mjölkprodukter en timme innan och efter hon tar den och hon dricker rätt mycket mjölk så det gäller att få till törst och hunger rätt när hon ska ha den. De hon får en gång i veckan krossar vi och blandar med dricka. Medicin som smakar som tex kortison blandar vi med vatten och sprutar in i munnen under stort motstånd och allt kommer tyvärr inte ner i magen då. Illamåendemedicin och värktabletter får hon när hon mår dåligt och de går att blanda i drickan men det gäller att hon vill dricka vid rätt tidpunkter då. Oj det blev ett långt svar. Ha det fint Ylva, kram!

Anna Says:

Roligt (eller ja, kanske fel ord men du fattar) att läsa hur det funkar med mediciner och provtagningar och sånt. Låter avancerat med alla olika sorters mediciner.
Ni gör ett sånt fantastiskt jobb.
Kram på er, kämpa på!

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>