november 17th, 2009

091117_1
Thea har haft väldigt mycket synliga blodkärl på huvudet de senaste veckorna. Idag ringde läkaren och ville att det skulle undersökas om det kunde ha något med Port-a-cathen att göra. Så idag har de gjort ett ultraljud på halsen där slangen sitter och på andra sidan där hon tidigare haft slang. Först satte de nål i porten och hon fick lugnande medicin sen gick vi till röntgenavdelningen. De hade tv i taket i ultraljudsrummet, perfekt. Det visade sig att det är helt stopp i ett kärl på vänster sida så blodet tar en annan väg och då över huvudet. Det lät ju allvarligt tyckte jag men det hade visst varit allvarligare om det inte var helt stopp utan att det rann lite blod för då kunde proppen släppa till slut och hamna i lungorna. Så det var goda nyheter kan man väl säga.

Nu börjar vi märka av den ökade aptiten man kan få av kortison, på bilden äter hon dagens andra cheeseburgare och klockan är bara halv tre :) Korv är också poppis just nu och det ville hon ha inatt. Hon behöver äta upp sig lite, väger bara 15 kg, så hon får precis vad hon vill ha. Så hon låg och åt prinskorv i vår säng kl tre inatt :)

Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on tisdag, november 17th, 2009 at 15:08 and is filed under Leukemi, Thea. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Ultraljud”

Isabelles mamma Says:

Oj,va roligt om damen äter..minns kortionet som ett gissel jag i.o.m rättretligheten :/ men att d äter e ju positivt..men Isabelle har faktiskt ätit bra under hela behandlingen :) Visst var d svårt riktigt i början då hon endast åt makaroner o ketchup typ o knack korv..men man ger ju d som går ner o sen ökar med vanlig mat då d går :) )

Hoppas ni får fortätta må bra o ha en bra behandling…

En fråga vilket slags ALL har hon låg,mellan eller högrisk?

Anneli Says:

Visst är det gott med mat, Thea!!
Önskar att vår L varit lika glad i t ex hamburgare. Hon väger också 15 kg

Kramkram

Malin Says:

Hej Thea och gänget!
Vad gott med prinskorvar och hamburgare. Jag förmodar att hon tog korvarna råa?! Åh vad fint det blev med markteglet. Snart kan du cykla fram på det, Thea.
Kramar, Malin

Emilias mamma, Maria Says:

Vad skönt att aptiten är på väg tillbaka!
TÄNK om man hade fått äta hamburgare vaarje dag-gött;)
Ha en fin onsdag!!
Massa kramar Emilia med familj

Malin Says:

Jo det gick bra med rå korv som tur var :)

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>