oktober 14th, 2009

http://juliak.se/blog/upload/091014_2.jpg
Se så fin Thea har blivt i ansiktet! Bara läpparna kvar som är lite såriga nu. Det blev ingen behandling idag för hennes värden är låga. Kanske imorgon.

Teckenspråkskursen var väldigt lärorik. Det var verkligen teckenspråk och inte bara enstaka tecken som det varit på TAKK-kurserna. Det var två lärare och den ena var döv. Vi hade henne ensam ibland också så det var bara att vara uppmärksam och behövde man fråga fick det bli på teckenspråk :) Vi hade grupparbete med döva elever också. I början var det svårt att stänga av rösten och bara röra läpparna men det gick bättre på slutet. Att bokstavera med flyt är jag fortfarande dålig på, det måste jag öva på innan nästa tredagarskurs som är i november.

En annan svår sak var att vissa ord ska man säga något annat med läpparna tex när man teckenar ”märkligt” så ska man säga ”pä” med läpparna och när man teckenar ”har” ska man säga ”happ”. Inget jag kommer att använda när jag pratar med Thea ju (och därför kommer jag att glömma det..) men det var ändå roligt att lära sig.

Kramar från Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, oktober 14th, 2009 at 18:36 and is filed under Tecken & träning. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>