augusti 20th, 2009

Det tog mindre än tre dagar för Thea att göra sig av med giftet så vi är redan hemma!! Vid provtagningen igår kl 16 (efter två dygn) var värdet 0,23 (ska ner till 0,2) och sen vid provtagningen kl 22 var hon under. Härligt! Och allt har gått bra med den dosen Metotrexat hon fick (2 g/m2 istället för 5) så nästa gång blir det högre dos.

Kan ni gissa hur många kvadratmeter kroppsyta Thea har? :) Hon är 96 cm lång har jag för mig och väger 16 kg.

http://juliak.se/blog/upload/090819_1.jpg
Lek på rummet igår.

http://juliak.se/blog/upload/090819_2.jpg
Elefant som blåser fjärilar som man ska fånga.

Det var lite omläggning av såret också strulade cvk:n när vi skulle ta prover så vi kom inte hem förrän på eftermiddagen idag ändå. Hon har fått blåsor runt sitt sår, som en brännskada som antagligen har blivit när de tog bort tejp därinfrån i tisdags. Man kan också få en sådan reaktion av Metotrexatet. Så vi ska tillbaka imorgon för att kolla det lite. Men såret är snart läkt iallafall (såret efter Port-a-Cathen som blev infekterat och öppnade sig och inte kunde sys ihop igen utan fick läka av sig själv underifrån) det ser inte speciellt vackert ut men vad gör det, Thea mår ju bra!

http://juliak.se/blog/upload/090820_1.jpg
Theas värden såg så bra ut så vi åkte ner lite på Malmöfestivalen en stund. Det tyckte hon om. Vi gick inte där det var som mest folk så det kändes ok. Det är framförallt vissa vita blodkroppar där värdet är intressant, hur känslig hon är för infektioner. ”Neutrofiler”kallas de och hennes värde idag låg på 4,2 och det är bra. Har man under 0,5 måste man vara extra supernoga. Hennes sår kommer att läka snabbare också nu när det värdet är bra, för det var som kommer vid sårläkning består av döda neutofiler.

http://juliak.se/blog/upload/090820_2.jpg
Älskade schajjårna!

Usch va mycket sår och var-snack det blev, hoppas ingen sitter och äter framför datorn…

Kramar!

« Föregående Nästa »

This entry was posted on torsdag, augusti 20th, 2009 at 21:35 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>