juli 12th, 2009

http://juliak.se/blog/upload/090712_5.jpg
Äntligen är Julia frisk och fick träffa Thea!

http://juliak.se/blog/upload/090712_3.jpg
Sjukhusavdelningen på lekterapin. Thea bokar tider med patienterna…

http://juliak.se/blog/upload/090712_2.jpg
…är röntgensköterska….

http://juliak.se/blog/upload/090712_4.jpg
…och Julia är doktor.

http://juliak.se/blog/upload/090712_1.jpg
Theas behandlingsplan. Hon är på den planen som är överst till vänster nu. Gröna översta strecket är kortison, det får hon tre gånger om dagen. Det ska sen fasas ut hemma, i tablettform. Under är det cytostatika som hon får en gång i veckan. Under är det en cytostatika som hon inte får pga att det har visat sig att barn med DS inte klarar den så bra. Den röda stapeln under börjar när vi åker hem och det är cytostatikatabletter. Nederst ryggmärgsprov och cellgift i ryggmärgsvätskan.

Nästa period är pappret under. Om allt går bra med första månadens behandling fortsätter vi med denna. Annars blir det annan plan, bla att ändå ge den cellgift som DS-barn är känsliga mot. Översta staplarna är en behandling som hon får på sjukhuset och hon behöver vara på inlagd 3-5 dagar de gångerna. Den röda trappan under är cytostatikatabletter, de ska inte Thea trappa upp utan kommer att få den låga dosen hela tiden. De två raderna under är cytostatika som man behöver få på sjukhuset men man kan åka hem samma dag. Nästa rad tror jag är ryggmärgsprov, vet inte om hon ska få fortsatt cellgift i ryggmärgsvätskan. Sen fortsätter nästa papper. Planen är inte så lätt att förstå men man kanske kommer att uppskatta detaljerna när man kommit in i allt bättre. Sen får man nog räkna med en del sjukhusbesök för att få intravenös antibiotika och att vara inlagd vid svårare infektioner. Behandlingen är 2,5 år.

Ta hand om varann. Kram Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on söndag, juli 12th, 2009 at 21:29 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>