juli 13th, 2009

http://juliak.se/blog/upload/090713_1.jpg
Det har vätskat från det lite större snittet där de satt in Port-a-Cathen. Redan igår på morgonen när vi påpekade det sa de att de skulle lägga om förbandet. Men inget hände och det är svårt för oss att veta när det är dags att verkligen säga ifrån, vi kan inget om sår. Man tar för givet att de vet vad de sysslar med. Idag fick vi iallafall en tid då det skulle göras och det var kl 14. Klockan 17 efter lite mer påtryckning blev det äntligen dags. Såret hade öppnat sig helt och var infekterat :( De kallade på läkaren och även en kirurg kom. Port-a-Cathen gick inte att ha kvar så ett par timmar senare sövdes hon och de tog bort den. Nu vet vi inte om hon kommer att kunna få cytostatika på torsdag som planerat, det kan man inte få i en vanlig infart. Man kan inte sätta in en ny port för tidigt för även om man sätter den på andra sidan ger sig bakterierna på den också. Hon har haft feber ikväll, prover är tagna för att se om hon har blodförgiftning. Usch vilken jobbig dag, Thea var hängig redan innan och har knappt ätit något idag så det behövdes ingen extra oro. På bilden har hon vaknat och fått komma tillbaka till rummet och då var det gott med en bulle. Hon har börjat svettas igen, håret är helt genomblött. Stackars lilla älsklingen, tänk om man bara kunde göra något för att hon skulle slippa allt detta.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on måndag, juli 13th, 2009 at 22:52 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>