juli 3rd, 2009

http://juliak.se/blog/upload/090703_1.jpg
Idag har Thea haft lite besök, farfar och Anki kom först och sen mormor. Julia skulle också ha hälsat på men hon har blivit förkyld och då får hon inte komma :(

http://juliak.se/blog/upload/090703_3.jpg
Det har varit fredagsmys på avdelningen med smörgåstårta, vin och annat gott. Det var visst mammor som säljer ängelhalsband och för pengarna de får in hittar de på något kul här. Thea åt lite popcorn och bjöd på nallen också. Hon svettas väldigt mycket (ett av symtomen hon hade) så vi skippar kläder när vi är på rummet och lägger ett örngott bakom ryggen som är lättare att byta än en tröja.

http://juliak.se/blog/upload/090703_2.jpg
Stackaren kräkte och nallen fick också bli tvättad. Men de trodde inte det berodde på cellgifterna hon fått. De har kollat hennes njurar och ögon idag och ingen rapport hade kommit in och de sa att det brukar betyda att allt såg bra ut. Man kan få cancerceller i ögonen också och de testade hur snabbt njurarna tar hand om medicinen hon får, så den inte stannar kvar där för länge. Hon har lågt blodvärde så hon har fått blodtransfusion (hon var vit som ett lakan i ansiktet). Här ser man hennes Port-a-Cath, såhär kommer det att se ut när den används och det sitter en nål i den. Om man inte behöver den på ett tag när man åker hem så tar man bort tejpet och förbandet och man kan bada osv. De har klippt av lite nervtrådar runt den så att det inte ska kännas så mycket när de sätter in eller byter nål. Plus att de tar bedövningskräm.

Trevlig helg önskar Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on fredag, juli 3rd, 2009 at 23:06 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>