juni 3rd, 2009

Thea är sjuk. Vid veckans tredje läkarbesök kom de äntligen på att hon har halsfluss. Hon har haft ont utan att kunna säga var och varit hängig. Igår var vi på vårdcentralen, de hade utbildning på vår vanliga så vi fick gå till en annan. Jag började berätta för läkaren om hur Thea mår men det kändes inte som han lyssnade och han ställde inga följdfrågor. Efter ett par minuter frågade han om hon har ”något annat” och jag förstod att han medande DS. När jag hade sagt att hon har Downs Syndrom lutade han sig tillbaka i stolen, log nöjt och pekade med sitt finger i takt till det han sa. ”Micket typisk utseende” sa han och verkade vara mycket nöjd över att han hade rätt. Sen pratade han om hur många patienter han haft, släktingar osv osv. Med tanke på hur svårt han hade att bortse från att Thea har DS så betvivlar jag att hans erfarenhet var så stor.

Men ok om det bara hade slutat där.

När han hade undersökt Thea skulle vi gå till labbet och ta blodprov. Thea var ledsen och hade huvudet mot min axel. Vi stötte på en kollega till honom i korridoren och han frågade henne, med samma nöjda ansiktsuttryck som innan, om kollegan kunde ställa diagnos på ”denna flicka”. I någon sekund så tänkte jag att de skulle hjälpas åt med vad som var fel på Thea (de gör ju det i House så varför inte..) men när han pekade på Theas ansikte och bad den andra läkaren komma runt för att se så förstod jag.. Jag blev skitarg men tyvärr började jag inte gorma som jag borde utan istället kom tårarna. Jag sa att vi vet redan att hon har Downs syndrom. Han måste ha fortsatt att peka eller något för jag fick säga det flera gånger innan han förstod att jag inte uppskattade det han höll på med. Den andra läkaren skämdes för sin kollega. Fy vilken skitstövel :mad:. Downs syndrom var också den enda diagnosen han hittade på Thea, han kunde inte hjälpa oss utan skrev en remiss till akuten där vi efter 4 timmar äntligen fick reda på vad som var fel på stackars Thea. I remissen stod det förresten som första mening ”Flicka med KÄNT fall av Downs Syndrom”…tur han erkände att det inte var han som upptäckte det :|

Det blev ett långt inlägg. Men nu till något trevligare, badpremiären i helgen! Det blev i maj iallafall även om det var i sista minuten :) Tyvärr hade det kommit fram moln när vi väl kom ner till standen efter morsdagstårta och grejor. Men det var ändå skönt tyckte badarna. Thea hade roligt i sanden.
http://juliak.se/blog/upload/090531_1.jpg

http://juliak.se/blog/upload/090531_2.jpg

Kramar från Malin

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, juni 3rd, 2009 at 20:01 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>