För att trösta oss att det är måndag så gjorde vi lite godsaker idag. Julia gjorde Jello med jordgubbssmak som faktiskt var godare än väntat. Men det är nog ändå något man gör för att det är roligt.
Vi gjorde en Key Lime Pie som var jättegod. Här kommer receptet:
Pajbotten:
12 digistivekex
100 g smält smör
Smula sönder kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 7-8 min.
Fyllning:
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 dl pressad lime (3-4 lime)
1 tsk rivet limeskal
Blanda ihop fyllningen och häll på pajskalet. Grädda i 10-15 min i 125 grader.
Om man vill kan man vispa äggvitorna som blir över och tillsätta 3 msk socker och bre över (eller spritsa) som en mjuk maräng. Och sen in i ugnen på 250 grader i 3-4 min. Fast enligt mig är det lika gott utan marängen. Pajen var godast kall.