mars 4th, 2009

http://juliak.se/blog/upload/090304.jpg
…men tyvärr köpt ;) Igår var surdegen färdig och jag påbörjade ett brödbak som skulle fortsättas idag. Men den lilla degen hade inte jäst något alls :( Det var en vetesurdeg jag satte, ska prova med en rågsur nästa gång. Rågsur är visst vanligare att använda (och lättare läste jag någonstans) men det blev vete eftersom jag inte hade något rågmjöl hemma. Brödet på bilden är iallafall jättegott, det är ett Serbiskt stenugnsbakat bröd som heter Lepinja.

« Föregående Nästa »

This entry was posted on onsdag, mars 4th, 2009 at 18:54 and is filed under Mat & bak. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>