december 7th, 2006

http://juliak.se/blog/upload/061214_1.JPG
Under vårt soffbord är det mysigt, här gillar jag att krypa in och ut.

[more=Fler bilder]

http://juliak.se/blog/upload/061125_1.JPG
Vi är hos Frida, Patrik och Cecilia. Frida kör mig i sin vagn. Vi har roligt när vi träffas, tittar på våra saker, tittar på och härmar varann.

http://juliak.se/blog/upload/061125_2.JPG
Frida behöver egentligen inte sin gåvagn så mycket för hon kan gå själv riktigt bra! Jag har också lärt mig något, jag kan säga mamma och jag vet vem hon är! Också vet jag var skor, strumpor och andra kläder ska sitta så jag försöker klä på mig dom på rätt ställe. Svårt det där.

http://juliak.se/blog/upload/061128_1.JPG
Tvättstugan är en av mina favoritplatser. Jag tycker om att tömma torktumlaren och tvättmaskinen och att sortera om tvätten.

http://juliak.se/blog/upload/061205_1.JPG
Det har varit många läkarbesök nu under hösten, det är mycket som ska kollas nu när jag fyllt ett. Här är jag på EKG och hjärtultraljud i Lund. Det var inte roligt att sitta still men sen fick jag leka också fick jag ett bokmärke.

De såg på ultraljudet att en passage i hjärtat som heter Ductus inte har stängt sig. Det gör att syrefattigt blod kommer till lungorna så vi fick gå och göra en kontraströntgen på lungorna. Men lungorna såg bra ut och jag är ju så pigg så de ska inte göra något åt hjärtfelet nu utan vi ska avvakta ett halvår. Vi blir helt snurriga av alla olika besked om mitt hjärta, först är det bra, sen är det inte bra, sen är det bra och nu är det inte bra igen. Men anledningen till att de tyckte det såg bra ut från början var att den passagen är nästan alltid öppen på nyfödda så då den dagen jag föddes och de gjorde ett ultraljud på hjärtat var det ju normalt att Ductus var öppen. Sen sa de att mitt hjärta lät bra och jag var ju så pigg så de trodde den hade stängt sig som den brukar.

När jag tog blodprov (fem barnrör!!) så upptäckte de att min sköldkörtel är lite dålig så jag har börjat äta en medicin som heter Levaxin. En liten tablett varje dag. Det är vanligt att sköldkörteln är för liten eller lite långsam när man har Downs syndrom. Alla andra undersökningar har varit bra. Nja förresten, jag går lite konstigt med fötterna så jag ska få inlägg och speciella skor. Men det är ju inga konstigheter.

Ja just det, jag har ju varit hos tandläkaren och fått en gomplatta som jag ska göra tunggympa med. Det är som ett par löständer utan tänder som man sätter in i överkäken och längst bak uppe i gommen finns det en liten fördjupning som det är meningen att jag ska undra vad det är och pilla där med tungan. Jag är inte så nyfiken på vad det är tycker mamma…jag försöker mest få ut hela grejen istället. Hoppas att det är bra tunggympa det med. Tre gånger om dagen 5 min per gång ska jag gympa och det är för att få bättre muskler i tungan så att jag kan prata bättre sen och så att jag inte ska ha tungan utanför så mycket.

http://juliak.se/blog/upload/061230_1.jpg
Så här ser min gomplatta ut.

http://juliak.se/blog/upload/061213_1.JPG
Luciatåg på Julias skola. De sjöng jättefint och Julia och Linnea läste en dikt.

http://juliak.se/blog/upload/061213_2.JPG
Här sitter jag och tittar när de sjunger och jag sjöng också med lite emellanåt :D

« Föregående Nästa »

This entry was posted on torsdag, december 7th, 2006 at 8:33 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Smått och gott”

Susi Says:

ahh, tacktacktack! beste4llde den i fregads och sitter och ve4ntar pe5 den hela tiden. te4nkte bara kolla hur le5ng tid det tog innan du fick din? tog det f6verdrivet le5ng tid?

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>