mars 6th, 2006

Julia har skrivit en saga i skolan, hon har skrivit den själv på datorn också!

[more=Läs Julias saga]

Ägget

En dag när jag rafsade löv såg jag ett stort vitt ägg. Jag tog hem det och gömde det på mitt rum. När mamma kom in såg hon det. Hon sa: Är det därför hon har bättet sig så konstigt på sista tiden. Julia! skrek hon. Vad är det? Varför har du inte sagt något? Vad då inte sagt något? Svarade jag. Jag gick in på mitt rum, stängde dörren och fick se att ägget var tomt. Sedan fick jag till stor förvåning se en dinosauie på mitt rum. Jag tänkte: Finns dinosaurier fortfarade? Ja! Det gör dom vell då. Då sa dinosaurien: vem är du? Jag är din matte. Vad är en matte? Det finns matte och husse. Matten är en tjej och husse är en kille. Fattar du? Ja! Vilken dinosaurie sort är du? Jag är en Sauropod. Vad heter du? Millosar. Det är ovanligt bland människonamn. Vill du bo här med mig? Nja! Jag vill få en familj med fru och barn. Var vill du bo då? I skogen i en trähydda. Trähydda? Ja! Då sätter vi i gång och bygga en trä hydda. Vi gick till skogen och hade jätte roligt tillsammans. Millosar såg väldigt sorgsen ut. Men vad är det för fel på dig? Frågade jag. Jag vill hem till min egen värld. Men allt som fanns innan är borta nu. Men det jag sätt i böcker då? Det är bara ritat. Kom så bygger vi. Men han var fortfarande lika hängig som innan. Vill du vila? Ja. Du kan gå in så bygger jag hydda själv. Men på väg in såg Millosar en dinosarieflicka av samma sort som han. Han gick fram och sa! Vad heter du? Jag heter Sallamar. Vad heter du? Millosar. Trevligt att träffas. Jag har ingenstans att bo. Vill du bo med mig i en trähydda? Okej! Om jag får! Annars hade jag inte frågat. Jag sa så för att jag träffade en annan Sauropod och han frågade samma sak som du när jag hade berättade att jag var hemlös. Då sa han det är klart att du inte får och så sprang han iväg och skrattade. Vad taskigt! Ja precis. Så gick dem iväg. Den natten sov Sallamar väldigt gott. Hon vaknade inte en enda gång den natten. 1 år senare hade dem två ungar. Millosar och Sallamar var lyckliga med sina små ungar som heter Sallamara och Millosari. I trädgården står hydda färdig och möblerad. När de fyra kom in blev dem förvånade för det var så fint. Från den dagen var alla lyckliga i alla sina dagar. Snipp , Snapp, Snut så var sagen slut.

AV: Julia Åk 2

« Föregående Nästa »

This entry was posted on måndag, mars 6th, 2006 at 23:08 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna gärna en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>